Två timmar för sju hål

Färdigspelat för mig på den här ön är det nu. Jag gick ut med tre damer kl 10, men bröt efter sju hål. Meningslöst. Solen skiner visserligen, men här blåser säkert 15 sekundmeter och när man dessutom får leta bollar hela tiden så är det mördande tråkigt. Så jag tackade för mig efter sjunde hålet. Då hade vi varit ute i två timmar. Sju hål på en kort bana ska absolut inte ta två timmar. Jag får spader när det blåser från alla håll och av att leta bollar så nä tack – någon energi på ytterligare elva hål hade jag inte lust att lägga.

En kompis skrev till mig att hon inte blev klok på om jag tycker det jag varit med om den här veckan är bra eller dåligt. Svaret är väl att det varit blandad kompott. Naturen är alldeles otrolig. Här är så vackert och ön har en så spännande natur, men golfbanan har jag inte tyckt om.

  • Det är alldeles för backigt
  • Varenda hål lutar VÄLDIGT mycket
  • Gräset är i ett alldeles för dåligt skick
    Gräset är torvigt och hamnar bollen i ett hål där det bara är ”betong” i botten så går det inte att slå – det är mindre svårt med järnen i ett sådant läge, men är hålet tillräckligt djupt går det inte slå med ett järn heller
  • Vagnarna består av två hjul och det är för jobbigt att släpa runt på en sådan i de här backarna
  • Två dagar har det blåst mer än vad som är kul
  • Greenerna är däremot fina

Eftersom syftet med den här resan var att spela golf är jag väl lite tveksam till om det varit värt pengarna, men naturen och solen gör ändå att jag känner mig rätt nöjd och jag är redo att åka hem i morgon. Fler golfresor till Fuerteventura lär det inte bli.

Nu ska jag läsa ut Isprinsessan av Camilla Läckberg och sedan ska jag packa så behöver jag inte göra det framåt kvällen. Vinden gör att det nästan går vågor i poolen så det känns inte som ett alternativ till aktivitet, men några problem att sysselsätta mig resten av eftermiddagen har jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s