Mörbultad efter 18 hål

Första golfrundan sedan början av september och jag är helt mörbultad. Playitas bana har hela åtta par 3-hål, men den som inbillar sig att det därmed skulle vara en lätt bana och att man utan andan i halsen kan trycka in två rundor på en och samma tag är helt ute och seglar. Oj, oj!

Kuperat, trixigt, raviner, vägar, vulkanstenar och mycket elände. Gräset är dessutom ordentligt kort så det är svårt att få tag i bollen. I morgon tror jag att jag ska köra mer järnklubbor. Hybriderna är roligast att slå med, men underlaget är inte riktigt lämpligt för dem.

Personerna jag spelade med gick alla från gul tee och då gjorde jag det också. För dig som är oinvigd i golfens mysterium är gul tee den utslagsplats som herrarna normalt spelar ifrån. Det innebär att jag gjorde det onödigt långt för mig även om banan är kortare än normalt. En golfbana för tjejer är normalt ca 5,6 km. Från rött är banan här 4.045 meter och gult har en bansträckning på 4,5 km.

Banan är inte slopad för tjejer från gult och rött har ingen slope för män så hur många slag jag egentligen hade vid dagens runda vet jag inte, men från rött skulle jag ha 24 slag och från gult hade herrarna 20 med mitt hcp. Jag gav mig därför 26 extraslag, bara för att dra till med något. Tolv poäng ut och elva hem. Inte mycket att skriva hem om, men jag känner mig ändå ganska nöjd eftersom det var några månader sedan jag spelade. Allt under 30 poäng är egentligen ”pissdåligt”, men eftersom det var första gången på den här banan också så får det duga utan att jag drömmer mardrömmar i natt.

Ett par fick jag minsann till. Till det ska läggas fyra strukna = inga poäng alls.

I morgon har jag för avsikt att boka mig in mig en halvtimma senare, dvs utgång kl 09.30. Det blev lite snärjigt med kl 9. Jag var uppe halv sju för att köra lite yoga och efter dusch och påklädning fick jag snabba mig till frukosten som öppnade halv åtta. Sedan skulle jag till klubbhuset och hämta klubborna och efter det var det promenad till driving rangen och en hink bollar. Tung packning tillbaka till klubbhuset för att få ut ”pinnen” till vagnen och hämta scorekortet och kl 9 stod vi på tee. Det är snärigt att ha semester!!

Nu finns det femtioelva aktiviteter till att välja bland, men jag orkar inte ens släpa mig till poolen. Hade annars en idé om att dra några längder i femtiometersbassängen, men jag struntar i det och kilar ner till klubbhuset och antecknar mig för morgondagens övningar och sedan kanske jag kör lite chippningsträning. När jag kommer hem till Sverige ska jag väga min golfbag för att ha lite koll på hur många kilon jag släpar runt. Vagn ute på banan visserligen, men den har bara två hjul och det är inte det samma som att hantera kärran på tre hjul jag har där hemma. Golf är INTE en latmanssport.

Kl 18.45 öppnar matsalen för middagen och då hänger jag på låset och efter den är det vila på rummet = genomgång av dagens bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s