Teetime kl 9

I morgon har jag starttid kl 9 och då är jag fjärdeman i en boll som golfvärden Lars banade väg för. När jag anlände fick jag egen rundvandring på området av honom och när vi kom till golfanläggningen kom en treboll precis in och Lars föreslog att jag skulle spela med det paret och sonen i morgon. Ja tack, sa jag, jag vill gärna ha vägvisare eftersom det är första rundan här. De hade anlänt i tisdags förra veckan.

Området är stort och det är inget för den trötte. Jeeeez!! Jag bor i hotellavdelningen (det finns lägenheter också) och i sjätte huset av sju möjliga. Det innebär att jag bor näst överst på berget. Det går linbana upp till huset, men den är så slö att det går fortare att gå i krokarna och trapporna mellan husen. Bra lokalsinne är också på sin plats. Här finns många trappor upp och ner, till höger och vänster och jag befarade att jag skulle gå vilse direkt, men otroligt nog hittade jag hem till mig direkt. Fast vid andra rundan gick jag fel – då var jag på väg in på rummet i hus nummer fyra. Allt ser likadant ut och för en med icke inbyggd radar vore det svårt.

Golfens klubbhus ligger i nära anslutning till hotellets reception och där kan man låsa in sin golfbag över natten. Jag lämpade av min där i eftermiddags efter att ha varit på driving rangen och slagit tre spannar golfbollar = ca 150 bollar.

Driving rangen ligger dessvärre INTE in anslutning till klubbhuset och det är en gigantisk miss. Man får gå genom hela området och från mitt rum är det säkert en kilometer. Det kändes dock som minst två. Tydligen byggde man driving rangen med de första nio hålen och när man sedan byggde ut fanns inte mark till klubbhus. Playitas lägenhetsområde ligger i anslutning till driving rangen däremot och då blev det så här. Med det här systemet är det inte troligt att särskilt många värmer upp innan de går ut på banan. Den lite lätt late orkar definitivt inte ta sig till bollautomaten. Puttinggreen finns dock alldeles bredvid första utslagsplatsen och det gör även chippinggreen och bunkrar för den som vill träna det.

En pollett (en hink med ca 50 bollar) kostar en euro om man köper den genom Golfplaisir. Köper man polletten på klubben får man betala tre. Vagn måste jag hyra för hela veckan i morgon. Den kostar 18 ”pengar” via Golfplaisir och 20 i klubbhuset.

En del är annars gratis på området. Alla gruppövningar ingår – i morgon har man t ex yoga i soluppgången kl 8 – men vill man simma i 50-metersbassängen får man hosta upp ett par euro för att simma i 30 minuter. På området finns dock en annan pool och att besöka den är utan kostnad. Båda är uppvärmda. Yes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s